Ugrás a tartalomhoz

Kényelem

Papírok nélkül gyorsabban és kényelmesebben intézhetjük ügyeinket.

Az orvosunk elektronikusan, papíralapú recept nélkül írhatja fel számunkra a szükséges gyógyszert, amit az eddigiekhez hasonlóan bárhol az országban kiválthatunk. Receptjeinket egy központi rendszer tárolja, így az eddig még ki nem váltott összes érvényes receptünket, vagy annak tetszőleges részét is kiválthatjuk bárhol és bármikor anélkül, hogy azokat magunknál kellene tartanunk. Ha elrontja az orvosunk az e-receptet, akkor azt vissza tudja hívni, valamint törölheti és küldhet helyette egy javítottat, így nem kell hozzá visszamennünk, újból várakoznunk.

Az elektronikus recept kiállításakor az orvosunk meg tudja nézni az EESZT-ben az e-profilunkat, amely a legfontosabb állandó információkat tartalmazza, például kitér a gyógyszerallergiára, implantátum létére, az alapbetegségekre, ami biztonságosabbá teszi a gyógyszerezésünket. Természetesen az e-profilunkban megjelenített adataink is függnek az önrendelkezésünktől.

A rendszernek köszönhetően háziorvosunk láthatja, hol és mikor van lehetőség az adott vizsgálat elvégzésére, így az e-beutaló segítségével foglalhat számunkra például laboridőpontot egy adott kórházban, ahova már papíralapú beutaló nélkül érkezhetünk a megadott időpontban, megkímélve minket attól, hogy egy papírra írt vagy nyomtatott beutalóval keresgéljük, hol is végeznék el az adott vizsgálatot, vagy beavatkozást. Beutalóinkat bármikor megtekinthetjük, ez a szolgáltatás egyszerűen és rendezetten teszi lehetővé, hogy mindig pontosan tudjuk hova, mikorra és milyen vizsgálatra, ellátásra van érvényes beutalónk, és láthatjuk a adott intézmény elérhetőségét is.

Az EESZT-nek köszönhetően bárhol és bármikor hozzáférhetünk saját orvosi adatainkhoz, dokumentumainkhoz, emellett az egészségbiztosítási finanszírozásunkat is nyomon követhetjük.

A fokozatosan bevezetésre kerülő rendszer első lépcsőfoka a próbaüzem.