Ugrás a tartalomhoz

eRecept

Papírok nélkül gyorsabban és kényelmesebben intézhetjük ügyeinket.

Hogyan válthatjuk ki az eReceptünket?

Az orvosunk az EESZT-ben elektronikusan, papíralapú recept nélkül írhatja fel gyógyszerünket, amit - az eddigiekhez hasonlóan – bármelyik gyógyszertárban kiválthatunk.

Receptjeinket egy központi rendszer tárolja, így az összes, ki nem váltott érvényes receptünket vagy azok tetszőleges részét is kiválthatjuk anélkül, hogy azokat magunknál kellene tartanunk papír alapon.

 

Mi történik a rontott recepttel?

Ha elrontja orvosunk az eReceptet, vissza tudja hívni, törölheti és küldhet helyette egy javítottat, így nem kell hozzá visszamennünk, és ismét várakoznunk.

 

Mennyire biztonságos a felírás?

Az eRecept kiállításakor orvosunk meg tudja nézni az EESZT-ben az eProfilunkat, amely a legfontosabb állandó információkat tartalmazza, például kitér a gyógyszerallergiára, implantátumra, esetleges krónikus betegségeinkre. Az itt megtekintett információk ismeretében gyógyszerezésünk is biztonságosabban történik ezentúl.

 

Hol férek hozzá?

Az EESZT-nek köszönhetően bárhol és bármikor hozzáférhetünk saját orvosi adatainkhoz, dokumentumainkhoz: a www.eeszt.gov.hu oldalon, ügyfélkapus belépést és TAJ azonosítást követően. Itt megtekinthetjük minden egészségügyi adatunkat, mely a 2017. november 1-i intézményi csatlakozást követően került fel a Térbe.