Ugrás a tartalomhoz

Lakossági szolgáltatások

A magyar e-egészségügyet megújító rendszer célja a lakosság minél gyorsabb, hatékonyabb és szolgáltatásorientáltabb ellátása. Ennek kulcsa az ellátó intézmények, kezelőorvosok és gyógyszertárak közötti folyamatos kapcsolatban rejlik, így az információk egységesek és elérhetőek minden jogosult résztvevő számára.

Az EESZT legfőbb célja a betegek biztonságos és személyre szabott ellátása, vagyis az, hogy amikor valaki bekerül egy fekvő~ vagy járóbeteg-ellátó intézménybe, a kezelőorvosa elegendő adattal rendelkezzen róla ahhoz, hogy a számára legmegfelelőbb kezelést, terápiát a lehető legrövidebb idő alatt megállapíthassa. Az ellátás biztonsága az orvos rendelkezésére álló egészségügyi adatok mennyiségétől is függ. Elkerülhetővé válnak majd az ismételt, felesleges vizsgálatok, és nem kell a betegnek a leleteit, röntgenfelvételeit a korábbi egészségügyi ellátóktól beszereznie.

Olvassa el Lakossági Tájékoztatónkat, hogy válaszokat kapjon a kérdéseire!

Papíralapon szinte megszámlálhatatlan egészségügyi dokumentumunk keletkezik az életünk folyamán, amelyek kisebb, vagy nagyobb részét elhagyjuk, illetve nincs mindig nálunk. A rendszer segítségével 2017. december közepétől bárhol és bármikor lekérdezhetjük, megtekinthetjük ezeket, nyomon követhetjük az egészségügyi ellátásunk során keletkezett információkat, dokumentumokat a Lakossági PortálonBetegadatokat csak a csatlakozást követően töltenek a szolgáltatók a Térbe, a korábbi betegadatok - egyelőre -  nem elérhetőek.

Mindez akkor teszi lehetővé a gyorsabb gyógyulást, akkor lesz igazán biztonságos és kényelmes, ha megbetegedésünk esetén a kezelőorvos hozzáférhet a korábbi ellátással kapcsolatos adatokhoz, illetve az aktuális állapot kapcsán más egészségügyi ellátónál keletkezett vizsgálati eredményeinkhez.

A betegek számára pozitív meglepetés, hogy csak annyiban érinti őket az e-egészségügyi változás, amennyiben arra igényük van. Ha élnek a digitalizált világ előnyeivel, akkor sok új szolgáltatás nyílik meg számukra, ha viszont elzárkóznak előle, akkor semmiben sem változik a korábban megszokott betegellátási folyamat. Szeretné tudni, hogy miként segítik az EESZT szolgáltatásai a betegellátást?

Kovács úr történetén keresztül megismerheti azokat az előnyöket, amik a gyorsabb és hatékonyabb gyógyítást szolgálják. Kövessék velünk egy beteg kezelésének menetét! >>