Ugrás a tartalomhoz

Lakossági szolgáltatások

A magyar e-egészségügyet megújító rendszer célja a lakosság minél gyorsabb, hatékonyabb és szolgáltatásorientáltabb ellátása. Ennek kulcsa az ellátó intézmények, kezelőorvosok és gyógyszertárak közötti folyamatos kapcsolatban rejlik, így az információk egységesek és elérhetőek.

Az EESZT legfőbb célja a betegek minél biztonságosabb és minél inkább személyre szabott ellátása, vagyis az, hogy amikor valaki bekerül egy fekvő~ vagy járóbeteg-ellátó intézménybe, a kezelőorvosa elegendő adattal rendelkezzen róla ahhoz, hogy a számára legmegfelelőbb kezelést, terápiát a lehető legrövidebb idő alatt megállapíthassa. Az ellátás biztonsága az orvos rendelkezésére álló egészségügyi adatok mennyiségétől is függ. Elkerülhetővé válnak majd az ismételt, felesleges vizsgálatok, és nem kell a betegnek a leleteit, röntgenfelvételeit a korábbi egészségügyi ellátóktól beszereznie.

Olvassa el Lakossági Tájékoztatónkat, hogy válaszokat kapjon a kérdéseire!

Papíralapon szinte megszámlálhatatlan egészségügyi dokumentumunk keletkezik az életünk folyamán, amelyek kisebb, vagy nagyobb részét elhagyjuk, illetve nincs mindig nálunk. A rendszer segítségével 2017. december közepétől bárhol és bármikor lekérdezhetjük, megtekinthetjük ezeket, nyomon követhetjük az egészségügyi ellátásunk során keletkezett információkat, dokumentumokat a Lakossági PortálonBetegadatokat csak a csatlakozást követően töltenek a szolgáltatók a Térbe, a korábbi betegadatok - egyelőre -  nem elérhetőek.

Mindez akkor teszi lehetővé a gyorsabb gyógyulást, akkor lesz igazán biztonságos és kényelmes, ha megbetegedésünk esetén a kezelőorvos hozzáférhet a korábbi ellátással kapcsolatos adatokhoz, illetve az aktuális állapot kapcsán más egészségügyi ellátónál keletkezett vizsgálati eredményeinkhez.

A betegek számára pozitív meglepetés, hogy csak annyiban érinti őket az e-egészségügyi változás, amennyiben arra igényük van. Ha élnek a digitalizált világ előnyeivel, akkor sok új szolgáltatás nyílik meg számukra, ha viszont elzárkóznak előle, akkor semmiben sem változik a korábban megszokott betegellátási folyamat. Szeretné tudni, hogy miként segítik az EESZT szolgáltatásai a betegellátást?

Kovács úr történetén keresztül megismerheti azokat az előnyöket, amik a gyorsabb és hatékonyabb gyógyítást szolgálják. Kövessék velünk egy beteg kezelésének menetét! >>