EESZT Oktatások

Az EESZT rendszer üzemeltetői nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználók oktatására.

Az EESZT használatának elméleti és gyakorlati oktatása 2018/19-es tanévben indult, 2019/20-as tanévre pedig négy magyar orvosi egyetem általános orvostudományi, fogorvosi és gyógyszerésztudományi karán került be az órarendbe, és további karok bevonására is sor kerül majd.  

Az OKFŐ a 2020/21-es tanévre akkreditált továbbképzési tanfolyamokat is meghirdet az egészségügyi dolgozók részére.

2020.09.01-től a szakdolgozók részére a SZAFTEX portálon publikált szabadon választható eLearning ill. blended learning akkreditált továbbképzések kerültek meghirdetésre. A tananyagok modern technológiával és szemléletmóddal kerülnek átadásra a hallgatóságnak. A tanfolyam során a résztvevők betekintést nyernek az EESZT moduljainak működésébe, majd a saját szakmacsoportjukra szabott funkciókkal is megismerkednek. A blended képzések során az előadók törekednek az interakcióra és az adott szakmára jellemző gyakorlati példákkal egészítik ki a tananyagot. A tanfolyamokra való felhívásokat ezen a linken találja.

A szakdolgozói akkreditált továbbképzések mellett az OFTEX portálon akkreditált tanfolyam indítása is tervbe van véve 2021.01.01-től, mely az orvosi szakmát célozza meg.

Az EESZT fejlesztéseivel egyidejűleg felmerült az igény arra, hogy az oktatottak köre kibővüljön és a középfokú szakképzésben is megjelenjen az EESZT, mint tananyag. Ennek eredményeképpen a 2020/21-es tanévtől az egészségügyi szakképző intézmények tanulói is részesülnek EESZT-oktatásban. A diákok a 9. évfolyam első félévében ismerkedhetnek meg a rendszerrel. Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), mint az EESZT fenntartója, az elmúlt hónapokban felkészült arra, hogy elősegítse a rendszer megismertetését a középfokú képzőhelyeken. Tanári kézikönyv mellett prezentáció-vázlatot és az órák megvalósítását támogató interaktív feladatjavaslatokat állított össze a pedagógusok részére. Felmérte továbbá, hogy van-e igény arra, hogy előadás keretében kerüljön a rendszer bemutatásra.