Egészségügyi szakképzés

Az EESZT használata mára a mindennapi munka elengedhetetlen része az egészségügyben. Így a rendszer üzemeltetői örömmel támogatják az oktatás minden olyan formáját, amellyel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a munkahelyre kikerülve az egészségügyben tanuló diákok kellő ismerettel rendelkezzenek az EESZT-ről. Az egészségügyi szakképzésben megjelenő igény kiszolgálására minden támogatást megadnak az oktató intézményeknek, hogy az EESZT-ről szóló órák a lehető legfrissebb információk átadásával készítsék fel a diákokat.

A pedagógusoknak ingyenesen elérhető Tanári felkészítőanyagból általános képet kaphat az Elektronikus Egészségügyi és Szolgáltatási Tér (EESZT) felépítéséről és működéséről. Bemutatásra kerül, hogyan alakult meg az EESZT, milyen célokat szolgál a rendszer, és melyek az EESZT legfontosabb szolgáltatási területei. Olyan funkciókról esik szó, mint az elektronikus recept, -beutaló, -kórtörténet, illetve eseménykatalógus, vagy éppen a digitális önrendelkezés lehetősége.

A segédlet kitér arra is, hogy milyen fejlesztések zajlanak az elektronikus térben, és milyen előnyökkel jár az EESZT használata a lakosságnak és az egészségügyi ellátóknak. A dokumentum olyan háttér információkkal látja el az oktatókat, amelyek segítséget jelenthetnek az EESZT-vel kapcsolatos tananyag átadásában.

A tanári felkészítőanyag mellett prezentáció-vázlat és az órák megvalósítását támogató interaktív feladatjavaslatok is összeállításra kerültek a pedagógusok részére, melyek a Tanári felkészítő anyaggal együtt ingyenesen, elektronikus formában letölthetők az oktatási portálunkról.

 

További információért vagy kérdés esetén, kérjük keresse az EESZT Kiemelt helpdesk kollégáit bizalommal!

Elérhetőségeik:

Telefon: +36 1 920 1050

Email: helpdesk.eeszt@okfo.gov.hu