eGYSE - A gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen való rendelése

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe 2020. második felében bevezetésre kerül a gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen történő rendelésének és kiváltásának lehetősége (eGYSE).

Az Elektronikus Egészségügyi szolgáltatási Tér (EESZT) eRecept szolgáltatásának kialakításával 2017. november 1-jével megvalósult a vényen rendelhető gyógyszerek elektronikus felírása és kiváltása.

Mivel a működő EESZT eRecept és a tervezett eGYSE rendszer felhasználói köre jelentősen eltér, - bár a két rendszer által biztosított szolgáltatások funkcionálisan nagymértékben megegyeznek - az EESZT eGYSE-t különálló modulként hozzuk létre.

 

Tájékoztatjuk, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe 2020. második felében bevezetésre kerül a gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen történő rendelésének és kiváltásának lehetősége (eGYSE).

Az EESZT-hez való csatlakozásra a tervek szerint a gyógyászati segédeszköz forgalmazás, javítás, kölcsönzés és/vagy gyártásra vonatkozó jogerős működési engedéllyel rendelkező szolgáltatók lesznek kötelezettek. A bevezetés előkészítése során az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) EESZT Üzemeltetési és Fenntartási Főosztálya minden szolgáltatót megkeres, hogy elvégezze az előzetes adategyeztetést.

A sikeres kapcsolatfelvétel érdekében, kérünk minden gyógyászati segédeszközgyártót az alábbi űrlap kitöltésérehttps://eeszt.aeek.hu/goto_eeszt_dcl_365_7.html

Az űrlap kitöltése még nem eredményezi a csatlakozási folyamat megkezdését!

 

A csatlakozási folyamat gördülékeny lebonyolításához a csatlakozásra kötelezett szolgáltatók, forgalmazók részére folyamatos támogatást nyújt az EESZT Kontakt Centere (+36 1 920 1050, helpdesk.eeszt@aeek.hu), a szükséges lépésekhez kapcsolódó részletes információk az EESZT Információs Portálján folyamatosan kerülnek publikálásra.