EESZT eGYSE adatszolgltatás - visszaküldési határidő hosszabbítás

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe 2020. második felében bevezetésre kerül az a – jelenleg fejlesztés alatt álló – rendszer, amely a gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen történő rendelésének és kiváltásának lehetőségét (eGYSE) fogja biztosítani. Az eGYSE rendszerben megvalósul a társadalombiztosítással jelenleg papíralapú vényen rendelt GYSE termékek elektronikus úton történő vényfelírása és kiszolgálása. A fejlesztés valamennyi GYSE forgalmazó társadalombiztosítással rendelhető termékét érinti. Az egyes termékek az eGYSE rendszerbe történő bekerülésének időbeli ütemezéséről az űrlapon megadott elérhetőségeken küldünk tájékoztatást.

Az EESZT-hez való csatlakozásra a tervek szerint a gyógyászati segédeszköz forgalmazás, javítás, kölcsönzés és/vagy gyártásra vonatkozó jogerős működési engedéllyel rendelkező szolgáltatók lesznek kötelezettek, ezért a bevezetés előkészítése kapcsán az EESZT működtetője a sikeres kapcsolatfelvétel és előzetes adategyeztetés érdekében megkeresett minden szolgáltatót.

 

A csatlakozási folyamat során szükséges lépésekről a részletes információkat elektronikus formában is szeretnénk megküldeni. Ennek érdekében kérjük, az alábbi linken található űrlap kitöltésével adja meg a sikeres kapcsolattartáshoz szükséges adatokat:

 

Az űrlap az alábbi linken érhető el:

 

https://eeszt.aeek.hu/goto_eeszt_dcl_365_7.html  

 

A felületen történő bejelentkezéshez kattintson a bejelentkezés gombra:

· Felhasználóneve: „E” betű és a 6 jegyű OTH azonosítója (pl.: E123456)

· Jelszava pedig a bejelentett székhelyének irányítószáma.

 

A beérkezett visszajelzésekre való tekintettel az űrlap kitöltésének határidejét a korábban megküldöttekhez képest meghosszabbítjuk 2020. január 15-ig.  

 

Kérjük, az adatok megadása során körültekintően járjanak el, mert a csatlakozási folyamat megkezdéséhez szükséges információkat az űrlapon feltüntetett kapcsolattartó részére továbbítjuk elektronikus formában.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy az űrlap kitöltése még nem eredményezi a csatlakozási folyamat megkezdését!

 

A gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen történő rendelésével és kiváltásával kapcsolatos információkat ezen az oldalon fogjuk folyamatosan közzétenni.

 

Amennyiben további kérdése merül fel, munkatársaink az alábbi elérhetőségeken készséggel állnak rendelkezésére:

 

Email: csatlakozas.eeszt@aeek.hu

Telefon: +36 1 920 1050

 

Tisztelettel:

EESZT Üzemeltetési Főosztály


eGYSE - A gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen való rendelése

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe 2020. második felében bevezetésre kerül a gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen történő rendelésének és kiváltásának lehetősége (eGYSE).

Az Elektronikus Egészségügyi szolgáltatási Tér (EESZT) eRecept szolgáltatásának kialakításával 2017. november 1-jével megvalósult a vényen rendelhető gyógyszerek elektronikus felírása és kiváltása.

Mivel a működő EESZT eRecept és a tervezett eGYSE rendszer felhasználói köre jelentősen eltér, - bár a két rendszer által biztosított szolgáltatások funkcionálisan nagymértékben megegyeznek - az EESZT eGYSE-t különálló modulként hozzuk létre.

 

Tájékoztatjuk, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe 2020. második felében bevezetésre kerül a gyógyászati segédeszközök elektronikus vényen történő rendelésének és kiváltásának lehetősége (eGYSE).

Az EESZT-hez való csatlakozásra a tervek szerint a gyógyászati segédeszköz forgalmazás, javítás, kölcsönzés és/vagy gyártásra vonatkozó jogerős működési engedéllyel rendelkező szolgáltatók lesznek kötelezettek. A bevezetés előkészítése során az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) EESZT Üzemeltetési és Fenntartási Főosztálya minden szolgáltatót megkeres, hogy elvégezze az előzetes adategyeztetést.

A sikeres kapcsolatfelvétel érdekében, kérünk minden gyógyászati segédeszközgyártót az alábbi űrlap kitöltésérehttps://eeszt.aeek.hu/goto_eeszt_dcl_365_7.html

Az űrlap kitöltése még nem eredményezi a csatlakozási folyamat megkezdését!

 

A csatlakozási folyamat gördülékeny lebonyolításához a csatlakozásra kötelezett szolgáltatók, forgalmazók részére folyamatos támogatást nyújt az EESZT Kontakt Centere (+36 1 920 1050, helpdesk.eeszt@aeek.hu), a szükséges lépésekhez kapcsolódó részletes információk az EESZT Információs Portálján folyamatosan kerülnek publikálásra.