Felhasználók oktatása

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), EESZT Oktatási csoportja nagy hangsúlyt fektet az egészségügyben dolgozók oktatására. Valamennyi egészségügyi szakma számára folyamatosan szervez akkreditált képzéseket.

Az EESZT használatának elméleti és gyakorlati oktatása a 2018/2019-es tanévben indult, négy magyar orvosi egyetem Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi és Gyógyszerésztudományi Karán, külön szervezett eseményként. A 2020/2021-es tanévre pedig már egyes Egészségtudományi karok órarendjébe is bekerült az EESZT elméleti és gyakorlati oktatása.

 

Az EESZT megtalálható a szakdolgozóknak, orvosoknak és gyógyszerészeknek szóló továbbképzési portálokon is.

 

Az OKFŐ folyamatosan hirdet akkreditált továbbképzéseket az egészségügyi szakdolgozók részére is. 2020.09.01-től szabadon választható formában, eLearning ill. blended-learning típusú, szakirányonként meghirdetett akkreditált továbbképzések közül választhatnak az érdeklődők. A tananyagok modern technológiával és szemléletmóddal kerülnek átadásra a hallgatóságnak. A tanfolyam során a résztvevők betekintést nyernek az EESZT moduljainak működésébe, majd a saját szakmacsoportjukra szabottan az egyes funkciókkal is megismerkednek. A blended-learning képzések során az előadók törekednek az interakcióra és az adott szakmára jellemző gyakorlati példákkal egészítik ki a tananyagot. A képzésekre való felhívások a https://e-egeszsegugy.gov.hu/szakdolgozoi-akkreditalt-kepzes oldalon érhetőek el.

 

A szakdolgozói akkreditált továbbképzések mellett 2021.01.01-től már orvosok számára is elérhetővé vált az OFTEX portálokon akkreditált „EESZT általános bemutatása” tanfolyam, amelyre a https://oftex.hu illetve a https://www.gyoftex.hu linken keresztül jelentkezhetnek.

 

A Felhasználói alapképzés egy eLearning formában elérhető tájékoztatás, melyhez letölthető oktatási segédlet is tartozik. Ez nem pontszerző továbbképzés, de elvégzése kötelező az EESZT rendszer használatához. 

 

Az EESZT fejlesztéseivel egyidejűleg felmerült az igény arra, hogy az oktatottak köre tovább bővüljön és középfokú szakképzésben is megjelenjen az EESZT, mint tananyag. Ennek eredményeképpen a 2020/21-es tanévtől az egészségügyi szakképző intézmények tanulói is részesülnek EESZT-oktatásban. A diákok a 9. ill. 13. évfolyam első félévében ismerkedhetnek meg a rendszerrel. Az OKFŐ, mint az EESZT fenntartója, mindent megtett, hogy elősegítse a rendszer megismertetését a középfokú képzőhelyeken. Tanári kézikönyv mellett prezentáció-vázlatot és az órák megvalósítását támogató interaktív feladatjavaslatokat állított össze a pedagógusok részére.

 

További információért vagy kérdés esetén kérjük, keresse bizalommal az EESZT kollégáit az alábbi elérhetőségeink bármelyikén: +36 30 688-0037 vagy a kepzes.eeszt@okfo.gov.hu e-mail címen.