Ugrás a tartalomhoz

Gyorsabb gyógyulás

Betegségünk esetén fontos szerephez jut, hogy megelőző vizsgálataink, kezeléseink és azok eredményei időrendi sorrendben láthatóak legyenek a kezelőorvosunk számára.

Az e-kórtörténet az egészségügyi dokumentumaink tárháza. Tárolja a rólunk készült ellátási adatokat, dokumentációkat és vizsgálati eredményeket a laboreredményeinktől kezdve, az ambuláns lapunkon át, a zárójelentésekig. Így mi is hozzáférünk ezekhez, és a minket ellátó orvos is gyorsan megkaphatja a számára értékes információt a megfelelő jogosultság birtokában. A hozzáférések, lekérdezések minden esetben visszaellenőrizhetőek.

Minél több betegadatunk áll kezelőorvosunk rendelkezésére, annál pontosabban állíthatja fel a diagnózist. Az aktuálisan elvégzendő vizsgálatok sokkal célzottabbak lehetnek, a kapott eredmények könnyen összevethetővé válnak a korábbi vizsgálataink eredményeivel, így gyorsan és hatékonyan állítható fel egy, az eddigieknél pontosabb, minden fontos részletre kiterjedő diagnózis. Ha szükséges, kezelőorvosunknak lehetősége van megtekinteni a máshol készült radiológiai felvételeinket, és akár az ország másik pontján lévő kollégájával is konzultálhat az esetünkről.

A pontosabb diagnózis hatékonyabb beavatkozást is jelent, hiszen annak mentén könnyebben és biztonságosabban meghatározható, hogy milyen kezelésre, beavatkozásra, gyógyszerezésre van szükségünk, biztosítva ezzel a gyorsabb gyógyulást.