COVID19 VIR Telephely adatszolgáltatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az új koronavírus megbetegedések miatt elrendelt veszélyhelyzetben az egészségügyi ellátórendszer működésének monitorozásához kapcsolódó fokozott adatigény kielégítésére egységes ágazati epidemiológiai adatgyűjtő űrlap alkalmazást hoztunk létre az EESZT rendszerében, melynek célja, hogy a COVID specifikus elemzési adatokról legyen azonnal elérhető információ a döntéshozók részére.

Az EESZT Ágazati Portálján elérhető „COVID19 VIR Telephely adatszolgáltatás epidemiológiai adatgyűjtő űrlap” az EESZT eszközrendszerre épül, ott egységes formában, azonnali elemzési adatforrásként, az EESZT automatikus interfészein nem kezelt intézményi kapacitás és egyéb operatív adatok manuális adatgyűjtésének adatközlését valósítja meg.

Az űrlapon keresztül történő adatközlés minden fekvőbeteg-ellátásra vonatkozó működési engedéllyel rendelkező intézmény számára kötelező.

 

Az adatközlést intézményi telephelyenként szükséges megtenni a megadott időpontokban a telephelyre vonatkozó összesített adatokkal. Az adatközlés gyorsításának érdekében az adott kérdésnél betöltésre kerülnek az előző adatközlés során megadott információk, így az adatközlés az adott kérdéshez kapcsolódó válasz megadásával, vagy az előtöltött adat módosításával történik.

 

Az adatközlést az intézmény vezetője által feljogosított személyek tehetik meg az EESZT Ágazati Portálján. A jogosult személyek az intézmények adatközlését egyenrangú szereplőkként végzik. Az adatközlést végző személynek EESZT felhasználó-azonosítóval kell rendelkeznie, melyhez az intézmény EESZT jogosultság-adminisztrátorának szükséges beállítania a rendszerben a „Vírus adatokat feltöltő (VIR_ADAT_FELTOLTO)” EESZT szerepkört.

 

Letölthető dokumentumok:

 

COVID19 VIR kitöltési segédlet - Telephely adatszolgáltatás

Ágazati Portál bejelentkezés