eSzemélyi Kliens verziófrissítés a felhasználói végpontokon

2018. október 27-ig minden felhasználói végponton frissíteni szükséges az eSzemélyi Kliens alkalmazást, annak érdekében, hogy az EESZT rendszerében történő azonosítás zavartalanul működjön.

Az IdomSoft Zrt. tájékoztatása alapján a végfelhasználói élmény javítása valamint a rendszer biztonságának és hosszú távú megbízható üzemeltetésének érdekében az eID Szerver ÉLES és TEST környezetének 1.5-ös verzióra történő átállása sikeresen megtörtént szeptember 7-én.

A legfrissebb (1.5.11 verziójú) eSzemélyi Kliensek a www.eszemelyi.hu oldalon publikálásra kerültek a frissített telepítési útmutatóval, felhasználói segédlettel együtt. A Kliensek többnyire érzékelni fogják az automatikus frissítéseket a verzióváltás kapcsán, azonban Windows XP-s operációs rendszerek esetében szükséges lesz a verziófrissítéshez a szoftver letöltése, mely az alábbi képre kattintva érhető el.

A lenti linken található frissítést kizárólag az XP-s operációs rendszereken futó kliensekhez kell telepíteni, egyéb operációs rendszereken a szoftver automatikusan frissül! :

 

 

 

 

 

(https://e-egeszsegugy.gov.hu/documents/211970/313105/eSzemelyi_Kliens_XP_x86_1_5_11.msi/8e7ce435-5f82-2a4f-0f48-1a7045a31215 )

 

Felhívjuk figyelmét, hogy az új verzió kiadását követően egy átmeneti időszak elteltével (várhatóan 2018. október 27-től) az IdomSoft Zrt. megszünteti a korábbi eSzemélyi Kliens verziók támogatását. 

A fentiek értelmében 2018. október 27-ig minden felhasználói végponton frissíteni szükséges az eSzemélyi Kliens alkalmazást, annak érdekében, hogy az EESZT rendszerében történő azonosítás zavartalanul működjön.

A frissítés elvégzéséhez az alábbi képernyőképeken talál segítséget:

1. lépés

 

2. lépés

 

3. lépés

 

4. lépés

 

Javasoljuk, hogy a véglegesnek publikált, új eSzemélyi Kliens verziót telepítsék, illetve frissítsék a felhasználói végpontokon (pl. ügyfélszolgálat, rendszerbe való belépési pontok stb.).

Helyi hálózat használata esetén ahhoz, hogy az eSzemélyi Kliens a rendelkezésre álló frissítéseket eredményesen telepíteni tudja, a www.eszemelyi.hu oldalhoz tartozó alábbi elérések biztosítása lehet szükséges:

IP: 195.228.130.52

Port: HTTPS/443

A verziófrissítéshez kapcsolódó további információkat a csatolt, IdomSoft Zrt. által kiadott tájékoztatóban tekintheti meg.

Kérdés esetén, kérjük, konzultáljon rendszerszállítójával, intézményi informatikusával, vagy keresse az EESZT Kontakt Center munkatársait munkaidőben a +36 1 920 1050-es telefonszámon, vagy a helpdesk.eeszt@aeek.hu email címen!

 

Együttműködését köszönjük!

EESZT Üzemeltetés