• A tanúsítvány letöltésével/visszatöltésével kapcsolatos problémákkal hova forduljak?

  Kérjük, a jogosult admin vegye fel a kapcsolatot a kontakt centerünkkel, és kollégáink végigvezetik a folyamaton. Elérhetőségek: +36-1-920-1050, e-mail cím: helpdesk.eeszt@aeek.hu • Intézményem nem szerepel az ÁNTSZ adatbázisában. Mit kell tennem?

  Ebben az esetben  az ÁNTSZ ügyfélszolgálatát kell felkeresnie, ez a kérdés az ő hatáskörükbe tartozik. • Hol tudom elkezdeni a csatlakozást?

  Az EESZT Információs portál eKapu menüpontjában a folyamatábrát követve megismerkedhet a csatlakozási folyamat lépéseivel, és az ott található linkek segítségével el tudja indítani a csatlakozást. • Milyen dokumentumok kellenek a csatlakozáshoz?

  Első lépésben mindenképpen szükség lesz a nyilvántartó hatóság megnevezésén túl az intézményi azonosítóra. Ez azonban csak az első lépésre elegendő. Az EESZT Információs portál eKapu menüpontjában a folyamatábrát követve megismerheti a szükséges dokumentumok teljes listáját.    • Háromszor eltévesztettem a jelszavam az eKapun, zárolt a rendszer, hogyan lehet feloldást kérni?

  Kérjük, várjon. 10 perc után automatikusan feloldja a rendszer a zárolást. • A csatlakozással kapcsolatban elküldtem már a megadott dokumentumokat. Hol érdeklődhetek, hogy áll a csatlakozási folyamatunk?

  Elsősorban kérjük, ellenőrizze, hogy postafiókjába megérkezett-e a postai dokumentum érkeztetéséről a tájékoztató e-mail (érdemes ellenőrizni a spam mappát is). Amennyiben nem, úgy, kérjük, írja meg nekünk a nyilvántartó hatóságot (OTH/OGYEI) és az intézmény azonosítóját a csatlakozas.eeszt@aeek.hu e-mail címre, munkatársaink kivizsgálják az esetet. • Nem kaptam SMS-kódot, mi lehet a probléma?

  Amennyiben a műszaki csatlakozás során a nyilatkozat 5. pontja értelmében a megjelölt adminisztrátornak e-mail üzenetben megérkezett a megkeresés, hogy SMS-kódot küld az ÁEEK, ám ez nem történt meg, kérjük, ezt jelezze a helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címen. A gyorsabb beazonosítás érdekében levelében kérjük, tüntesse fel a nyilvántartó hatóságot (OTH/OGYEI) és az intézmény azonosítóját, majd azt a telefonszámot, amelyre kéri, hogy az SMS-kódot ismételten küldjük ki.

  Amennyiben az SMS-ről tájékoztató e-mailünk nem érkezett meg, kérjük szíves türelmét - ez azt jelenti, hogy a csatlakozás folyamatában még előkészítés előtt/alatt áll a tanúsítvány. • Hol lehet letölteni a tanúsítványt?

  A csatlakozási nyilatkozat 5. pontjában megadott intézményi jogosultság adminisztrátor az ágazati portálon tudja letölteni a tanúsítványt a https://portal.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal hivatkozáson keresztül, EESZT felhasználó azonosítójával történő belépést követően az intézmény kiválasztása után az EESZT SSL kliens tanúsítvány letöltése menüpontban talál. • Hogyan tudom aktiválni magam az ágazati portálon (portal.eeszt.gov.hu), mi a felhasználó nevem?

  Egészségügyi végzettséggel rendelkező személyek a szakterületük azonosítójának és a nyilvántartási számuk beírásával tudnak belépni. Kérjük, figyeljen rá, hogy szóköz és írásjelek nélkül vigye fel az adatokat, nagy kezdőbetűvel:

  • orvos: O+pecsétszáma - pl.: O123456
  • szakdolgozó: S+nyilvántartási száma - pl.: S123456
  • gyógyszerész: G+nyilvántartási szám - G123456
  • gyógyszerészeti szakasszisztens: S+nyilvántartási szám - S123456
  • klinikai szakpszichológus: C+nyilvántartási szám - C123456.

  Egészségügyben dolgozó egészségügyi végzettséggel nem rendelkező természetes személyek X-es előtaggal és az ÁEEK által generált azonosítóval tudnak belépni az EESZT-be.

  A nem egészségügyi dolgozó felhasználói fiók igénylőlapot a https://e-egeszsegugy.gov.hu/hu/csatlakozo-szolgaltatok-szamara-szukseges-tajekoztatok-segedletek hivatkozáson keresztül érheti el. • Miért nem jelenik meg a tanúsítvány letöltése menüpont?

  Minden egészségügyi intézménynél egy fő részére, a csatlakozási nyilatkozat 5. pontjában megjelölt Intézményi EESZT jogosultság adminisztrátornak jelenik meg a tanúsítvány letöltéséhez a EESZT SSL kliens tanúsítvány letöltése menüpont a korábban beküldött és az ÁEEK által befogadott nyilatkozat elfogadása után. Amennyiben műszaki csatlakozás státuszban kerül, úgy a tanúsítvány a fent említett felületen letölthetővé válik, melyről e-mailben küldünk tájékoztatást. Ha mégsem látják a menüt, kérjük, ellenőrizzék eKapu státuszukat vagy jelezzék felénk a csatlakozas.eeszt@aeek.hu e-mail címen. • Nem tudom aktiválni magam az ágazati portálon, mit tegyek?

  Amennyiben az Ágazati portál felületén nem sikerül a felhasználónak aktiválnia az eSzemélyi igazolványát, a felhasználói adatok ellenőrzése szükséges az ENKK által felvett egészségügyi dolgozók adatbázisában.

  Minden egészségügyi végzettséggel rendelkező személy megtekintheti közhiteles adatait az Állami Egészségügyi Ellátó Központ erre szolgáló felületén https://adatlap.enkk.hu/  az ott megjelölt adatok kitöltésével. Amennyiben eltérést tapasztal személyes adataiban vagy nem tud bejelentkezni, kérjük jelezze az omn@aeek.hu e-mail címen. • Egészségügyi szolgáltatóm nem szerepel az ÁNTSZ nyilvános adatbázisában. Mit kell tennem?

  Ebben az esetben, kérjük, forduljon az ÁNTSZ ügyfélszolgálatához, ez a kérdés nem az EESZT hatáskörébe tartozik. • Mit kell tennem, ha meg szeretném változtatni az EESZT Intézményi jogosultság adminisztrátort?

  Kérjük, hogy minden esetben e-mailben jelezzék az EESZT Intézményi jogosultság adminisztrátor-cserére vonatkozó kérésüket helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címen. • A Token használatával kapcsoltban hibaüzenetet kapok, pl. „autorizációs hibaüzenet” vagy „hibás jelszó”-t ír ki a gép. Mit kell tennem?

  Kérjük, írja le e-mailben a helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címre a problémát időbélyeg (óra, perc, másodperc), EESZT-felhasználónév és a TOKEN gyári számának (GALT-jelzést követő számsor) megadásával. • Egészségügyi szolgáltatónk vállalkozási formája megváltozott. Szükséges-e újra regisztrálni az intézményt?

  Amennyiben változott a nyilvántartó hatóság által kiállított működési azonosító (OTH/OGYEI), úgy ismételten meg kell kezdeni a csatlakozási folyamatot az eKapu-n keresztül. • A műszaki csatlakozás folyamatában elakadtunk. Nem kaptunk SMS-kódot, illetve nem találjuk a tanúsítványt.

  Kérjük, e-mailben (helpdesk.eeszt@aeek.hu) küldjék el az adatokat, és munkatársaink feveszik Önökkel a kapcsolatot. • Az EESZT használatához milyen medikai szoftver szükséges?

  Az EESZT-vel kompatibilis akkreditált medikai rendszerekről a portálon az egészségügyi ellátóknak menüpont alatt tájékozódhat. Lásd: https://e-egeszsegugy.gov.hu/hu/medikai-rendszerek). • Milyen adatot kötelező lejelenteni az EESZT-ben?

  Az adatszolgáltatás teljesítésére a 39/2016. (XII. 21.) EMMI-rendelet (EESZT rendelet) 6. § az irányadó. • Milyen eSzemélyi olvasót kell beszereznünk? Hol kapok információt az eSzemélyi kártyaolvasókkal kapcsolatban?

  A Belügyminisztérium által műszakilag és alkalmazhatóság szempontjából bevizsgált kártyaolvasókról az https://eszemelyi.hu/kartyaolvaso/kartyaolvaso_altalanos_informaciok oldalon találhat bővebb információt. Az ÁEEK-nál az eSzemélyi olvasók pótigénylése egyelőre lezárult. A jelenleg beérkező igények egyedi elbírálás alá esnek, a válaszadásig szíves türelmüket kérjük. Azok a csatlakozásra kötelezett szolgáltatók, akik nem rendelkeznek egyetlen eSzemélyi olvasó készülékkel sem, a következő e-mail címen jelezhetik igényüket: csatlakozas.eeszt@aeek.hu. Levelük végén mindenképpen adják meg nevüket, telefonos elérhetőségüket, e-mail címüket és a nyilvántartó hatóság (OTH/OGYEI) szerinti azonosítójukat. • Az eKártya olvasó kliens telepítésénél probléma merült fel. Hova fordulhatok segítségért?

  Az eSzemélyi Kliens korábbi verziói 2018. november 19-től nem lesznek elérhetőek, Windows XP operációs rendszer használata esetén az eKapu portál Letöltések menüpontjában találja az aktuális verziót. Windows 7, 10 és MAC, OS és LINUX operációs rendszerek esetén a https://eszemelyi.hu/kartyaolvaso/kartyaolvaso_alkalmazas hivatkozáson keresztül töltheti le az aktuális verziót.

  Probléma esetén kérjük, írjon a helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címre. • Úgy hallottam, az EESZT-rendszer használathoz valamilyen képzést kell elvégeznem, csak ezután tudom aktiválni magam, hogy beléphessek a Térbe. Hol tudok levizsgázni?

  Az EESZT fenntartója az ÁEEK e-learning formában egy 10 kérdésből álló tesztsor kitöltését biztosítja az EESZT felhasználóknak. A képzési felületet a  https://eeszt.aeek.hu/ilias.php?baseClass=ilrepositorygui&reloadpublic=1&cmd=frameset&ref_id=1 hivatkozásra kattintva érheti el.

  Amennyiben problémája adódik a bejelentkezés során, úgy, kérjük, írjon e-mailt a csatlakozas.eeszt@aeek.hu e-mail címre az EESZT felhasználónevének, születési dátumának, e-mail címének megadásával.

    • Hol tudok regisztrálni az EESZT-hez történő csatlakozás megkezdéséhez?

  https://e-egeszsegugy.gov.hu/ekapu felületen a csatlakozás indítása gombra kattintva tudja megkezdeni a regisztrációt. • Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

  Kérjük, ez esetben az eKapu portálon https://e-egeszsegugy.gov.hu/ekapu kattintson a belépés gombra, majd az e-mail cím megadása nélkül kattintson a „Jelszó emlékeztető” lehetőségre: