EESZT logó, EESZT modulok ikonjainak és az EESZT arculati elemeinek felhasználási feltételei

 

Az EESZT logó vonatkozásában az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), mint az EESZT működtetője minősül szerzői jogi jogosultnak, így a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az OKFŐ jogosult meghatározni a logó felhasználásának feltételeit. 

 

A logó az alábbi korlátozásokkal bárki által felhasználható az EESZT logó használati útmutatóban meghatározott módon. Az EESZT logó felhasználása nem történhet az OKFŐ jóhírnevének sérelmével. Az EESZT logó használata nem keltheti azt a látszatot, hogy a tartalom az OKFŐ álláspontját tükrözi. Az erre vonatkozó figyelemfelhívás minden esetben kötelező mind szóban, mind írásban. 

 

EESZT-ről szóló vagy EESZT-t érintő előadás esetén az előadás hirdetésében és a kapcsolódó kiadványokban, helyszíni arculati elemeken az EESZT logó kizárólag az OKFŐ engedélyével jeleníthető meg. Engedély igénylésére az eeszt.kommunikacio@okfo.gov.hu e-mail címre küldött levél útján van lehetőség. A levélben kérjük feltüntetni a rendezvény nevét, idejét, helyszínét, az előadás címét, tartalmát és azt, hogy az esemény sajtónyilvános-e.

 

Tudományos kutatás és tudományos dolgozatok, szakdolgozatok tekintetében az EESZT logó a magáncélú felhasználás keretében, forrásmegjelöléssel, külön engedély nélkül feltüntethető. Nyilvánossághoz közvetítés (pl. publikálás) esetén azonban, az EESZT logó kizárólag az OKFŐ engedélyével jeleníthető meg. Engedély igénylésére az eeszt.kommunikacio@okfo.gov.hu e-mail címre küldött levél útján van lehetőség. A levélben kérjük feltüntetni  a publikálás helyét, idejét, formáját.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti szabályok az EESZT logó arculati kézikönyvben szereplő EESZT modulok ikonjaira és az EESZT arculati elemeire is vonatkoznak.

 

Tájékoztatjuk, hogy az EESZT logó, az EESZT modulok ikonjainak és az EESZT arculati elemeinek jogosulatlan felhasználása jogsértésnek minősül, amely ellen az OKFŐ, mint szerzői jogi jogosult felléphet.

 

Amennyiben kérdése van vagy bizonytalan a helyes és jogszerű felhasználás tekintetében, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az eeszt.kommunikacio@okfo.gov.hu e-mail címen.

 

 

Arculati elemek: