Hol tudom megtekinteni az egészségügyi adataimat?

Látogasson el az EESZT Lakossági Portál felületére (https://eeszt.gov.hu), ahol az Ügyfélkapus bejelentkezést követően bármikor megtekintheti az egészségügyi ellátás során keletkezett EESZT-be továbbított információkat. Figyelem! Az Egyéb dokumentum menüpont már nem elérhető el a Lakossági Portál felületén. A továbbiakban a nem szorosan az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó dokumentumok (például a kézbesítési igazolások, feladás kérések, a vezetői engedély beküldés valamint feldolgozási eredmények, e-Igazolások tartósan beteg, illetően súlyosan fogyatékos gyermekről stb.) - nem találhatók meg az oldalon. Kérjük a felsorolt dokumentumokat kérje a vizsgálatot végző orvostól.

Milyen adatokhoz férek hozzá?

 

Az eeszt.gov.hu oldalon, az EESZT rendszer lakosság számára megnyitott portálján minden Önnel kapcsolatos egészségügyi adat megtalálható, melyeket a Térhez csatlakozott intézmények 2017. november 1-jét követően feltöltöttek. 

 

 Szabályozás az adatok védelmében

 

  • Beállíthatja, hogy milyen EESZT esemény kapcsán kér értesítést a rendszertől
  • Folyamatosan követheti, ki kért hozzáférést az Ön adataihoz
  • Lehetőséget ad Önnek, hogy az EESZT által kezelt egészségügyi adataihoz történő hozzáférés szabályozza

Az egészségügyi adatokkal kapcsolatos digitális önrendelkezés az állampolgároknak joga és felelőssége. A személyes adatok védelme érdekében a rendszer lehetőséget biztosít minden állampolgárnak, hogy a jövőben az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT-be) bekerülő adatainak hozzáférését szabályozza. A digitális önrendelkezés lehetőségét az egészségügyi és hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény 2015. évi CCXXIV. törvényben módosított rendelkezések teszik lehetővé.

Az ellátásunkat végző orvosok számára megjelenített adataink függnek az önrendelkezésünk során tett beállításainktól, engedélyeinktől, illetve korlátozásainktól. Az önrendelkezés során tehát járjunk el körültekintően és felelősen.

További részletes információkat itt talál

 

 Az orvosi látogatások listája


Ellátásai között az Eseménykatalógusában minden olyan esemény megjelenik, amikor Ön egészségügyi ellátást vett igénybe járó- és fekvőbeteg-ellátó intézményekben vagy a háziorvosi szolgálatoknál. Az adatokat ezek az intézmények töltik fel, melynek segítségével Ön és kezelőorvosa is pontosan tudja, akár évek múltával is, mikor, hol, milyen vizsgálaton vett részt, és ki volt akkor a kezelőorvosa. 

 

A digitális betegdokumentumok tárháza

Ellátásai között az Egészségügyi dokumentumok almenüpont alatt találja az ellátásai során keletkezett dokumentumokat, melyek az EESZT-hez történő csatlakozást követően készültek Önről az ellátó intézményekben. Ilyen dokumentumok jellemzően az ambuláns adatlapok, zárójelentések, leletek, mentési esetlapok, melyeket bármikor lehetősége van megtekinteni, illetve letölteni.

Itt találja a COVID19 teszteredményeit

Az EESZT-be történő bejelentkezést követően a COVID19 teszteredményei az „Ellátások” menüponton belül, az „Egészségügyi dokumentumok” almenüre klikkelve érhetőek el, a megfelelő szűrési időintervallum beállításával és a dokumentumtípus üresen hagyásával. Ha mégsem találta meg a teszt eredményét úgy vegye fel a kapcsolatot a vizsgálatot kérő háziorvossal. 

 

Iránytű a további orvosi vizsgálatokhoz

 

Amennyiben Önnek eBeutalót írt fel orvosa, ebben a menüpontban tudja megtekinteni, hogy pontosan hova kell elfáradnia a szakorvosi vizsgálatra. 

 

A ritkán változó egészségügyi adatok tárháza

Saját eProfiljába a kezelőorvosa által feltöltött soha vagy csak ritkán változó egészségügyi adatai kerülnek fel, melyek befolyásolják az Ön egészségi állapotát, és melyek akár életmentőek is lehetnek sürgősségi ellátás esetén.

 

A patikai „bevásárlólista”


Itt tudja lekérdezni az Ön számára felírt elektronikus recepteket. Külön lapon jelennek meg a már kiváltott és a még kiváltásra váró vények az Ön által megadott időszakra vonatkozóan. Az eReceptek részletes tartalma megtekinthető itt, a hagyományos úton felírt vények azonban csak a kiváltott receptek között jelennek meg, mert azokat a patika viszi fel a rendszerbe a kiváltás során.