Pedagógusoknak

 

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata mára a mindennapi munka elengedhetetlen része az egészségügyben. Így a rendszer üzemeltetői örömmel támogatják az oktatás minden olyan formáját, amellyel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a munkahelyre kikerülve az egészségügyben tanuló diákok kellő ismerettel rendelkezzenek az EESZT-ről. Az egészségügyi szakképzésben megjelenő igény kiszolgálására az ESZFK Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (ESZFK) munkatársai támogatást adnak az oktató intézmények pedagógusainak, hogy az EESZT-ről szóló órákon a lehető legfrissebb információk átadásával készítsék fel a diákokat.


A pedagógusoknak fejlesztett akkreditált kurzus mellett, az ingyenesen elérhető Tanári felkészítőanyagból is általános képet kaphatnak az EESZT felépítéséről és működéséről. Bemutatásra kerül, hogy épül fel az EESZT, milyen célokat szolgál a rendszer, és melyek az EESZT legfontosabb szolgáltatási területei. Olyan funkciókról esik szó, mint az elektronikus recept, -beutaló, -kórtörténet, illetve eseménykatalógus, vagy éppen a digitális önrendelkezés lehetősége.


A kurzus kitér arra is, hogy milyen fejlesztések zajlanak az elektronikus térben, és milyen előnyökkel jár az EESZT használata a lakosságnak és az egészségügyi ellátóknak. A dokumentum és a tanfolyam olyan háttér információkkal látja el a pedagógusokat, amelyek segítséget jelenthetnek az EESZT-vel kapcsolatos tananyag átadásában.

A tanári felkészítőanyag mellett prezentáció-vázlat és az órák megvalósítását támogató interaktív feladatjavaslatok is összeállításra kerültek a pedagógusok részére, melyek a Tanári felkészítő anyaggal együtt ingyenesen, elektronikus formában letölthetők az ESZFK képzési felületéről.


A pedagógusok számára is készült egy eLearning tananyag, az egész napos konzultáció mellett. Az eLearning tananyag áttanulmányozásáért, a teszt kitöltéséért és a konzultáción való részvételért 30 óra kerül jóváírásra a pedagógusok részére.

 

Aktuális képzések:

  • 2024.04.18  9:00-13:00


További információért, vagy kérdés esetén kérjük, keresse bizalommal az ESZFK Oktatási osztály kollégáit a +36 30 423 5336 telefonszámon, vagy a kepzes@eszfk.hu e-mail címen.