EESZT továbbképzések felhasználóknak

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) üzemeltetője, az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK), folyamatosan hirdet akkreditált továbbképzéseket egészségügyi szakdolgozók részére.

Az EESZT oktatások megtalálhatók szakdolgozóknakorvosoknak és gyógyszerészeknek szóló továbbképzési portálokon is.


Szabadon választható képzésként, távoktatási formában, szakmacsoportonként meghirdetett akkreditált továbbképzések közül választhatnak az érdeklődők. A tananyagok modern technológiával és szemléletmóddal kerülnek átadásra a hallgatóságnak. A tanfolyam során a résztvevők betekintést nyernek az EESZT moduljainak működésébe, majd a saját szakmacsoportjukra szabottan az egyes funkciókkal is megismerkednek. A távoktatási képzések során az előadók törekednek az interakcióra és az adott szakmára jellemző gyakorlati példákkal egészítik ki a tananyagot. A képzésekre való felhívások a  https://e-egeszsegugy.gov.hu/szakdolgozoi-akkreditalt-kepzes oldalon érhetők el.

A szakdolgozói akkreditált továbbképzések mellett 2021 óta már orvosok és gyógyszerészek számára is elérhetővé vált az OFTEX és GYOFTEX portálokon akkreditált „EESZT általános bemutatása” tanfolyam, amelyre a  https://www.oftex.hu illetve a  https://www.gyoftex.hu  linken keresztül lehet jelentkezni.

 

Akkreditált továbbképzéseink mellett, nem pontszerző Felhasználói alapképzést is kínálunk, amelynek elvégzése kötelező az EESZT rendszer használatához. Az eLearning formában elérhető két tananyagból és ellenőrző tesztkérdésből álló kurzushoz letölthető oktatási segédlet is tartozik.

 

Az EESZT fejlesztéseivel egyidejűleg megvalósult az oktatottak körének kibővítése és a középfokú szakképzésben is megjelent az EESZT, mint tananyag. Ennek eredményeképpen már több sikeres oktatás is megvalósult a pedagógusok részére, hogy segítségükkel az egészségügyi szakképző intézmények tanulói is részesülhessenek EESZT-oktatásban. A diákok a 9. ill. 13. évfolyam első félévében ismerkedhetnek meg a rendszerrel. Az EESZT üzemeltetője mindent megtesz, hogy elősegítse a TÉR megismertetését a középfokú képzőhelyeken. Az ESZFK az oktatáson kívül tanári kézikönyvet, prezentáció-vázlatot és az órák megvalósítását támogató interaktív feladatjavaslatokat kínál a pedagógusok részére.

 

További információért, vagy kérdés esetén kérjük, keresse bizalommal az ESZFK Oktatási osztály kollégáit a +36 30 423 5336 telefonszámon, vagy a kepzes@eszfk.hu e-mail címen.