Partnerszervezetek oktatásai

 

Probono
 

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT) 2017-es indulása óta számos szervezet fordult az oktatási osztályhoz azzal a kéréssel, hogy tartsanak az EESZT szakértők előadást a rendszer felépítéséről, működéséről. Közöttük található állami- és magánklinika is, de régi kapcsolat fűzi az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft -t (ESZFK) az Országos Mentőszolgálathoz és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez is. Ez utóbbival közös igényként merült fel, hogy a PROBONO felületen adjon az ESZFK általános képet az EESZT működéséről.

 

Az ESZFK két eLearning tanfolyamot is kínál köztisztviselőknek:

 

Bemutatkozik az EESZT

 

EESZT bemutatkozás Kormányablak ügyintézőknek

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Országos Mentőszolgálat


Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 2018 novemberében csatlakozott az EESZT-hez. E lépés hatására a beteg mentése során keletkező – a mentőkben megtalálható tabletek segítségével rögzített és a Térbe TAJ alapon feltöltött – adatok azonnal elérhetővé váltak a sürgősségi ellátást végzők számára. Nem csak adatfeltöltésről van szó, hiszen a mentőorvos a páciens TAJ számának ismeretében adatokat is kérdezhet le az EESZT-ből. Ez azt jelenti, hogy láthatja, korábban milyen ellátást kapott a beteg, és hozzáfér a legfontosabb adatokat tartalmazó eProfilhoz is.

2021. július 1-én indult az új sürgősségi ügyeleti rendszer bevezetése. Ennek kapcsán megnövekedett az igény arra, hogy célzottan az ügyeleti feladatokat ellátó orvosok és szakdolgozók a speciálisan nekik szóló oktatással kapjanak gyors és hatékony segítséget az EESZT-vel való együttműködéshez.