miniHIS

A miniHIS az EESZT által fejlesztett, ingyenes webes technológiával rendelkező Alap és Járóbeteg-szakellátás medikai adatkezelését támogató rendszer EESZT adatkapcsolattal.

Segítségével az Alap és Járóbeteg-szakellátás feladataira irányuló működési engedéllyel rendelkező (1-es vagy 2-es szolgáltatási típuskód) egészségügyi szolgáltató orvos képes a jogszabályban előírt jelentési kötelezettségek ellátására az EESZT felé. A miniHIS használatával a páciens adatai a pácienst ellátó egészségügyi intézménybe vagy a szolgáltatásra érkezésekor a regisztráció során a rendszerbe kerül. Az ellátás során keletkezett egészségügyi adatok, dokumentumok, események, és ezek esetleges változásai továbbításra és lekérésre kerülnek az EESZT felé.

Különösen ajánlott az alap medikai funkcionalitással rendelkező miniHIS rendszer azok számára, akik jelenleg nem használnak semmilyen informatikai programot, nyilvántartásuk és adminisztrációs tevékenységük papíralapon történik.

Továbbá a miniHIS havidíj- és költségmentes segítséget nyújthat az EESZT-adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésében.


A miniHIS jelenleg csak a Háziorvosok számára alkalmas a NEAK felé történő jelentéstételi kötelezettség teljesítésére!

Használata jelenleg orvos felhasználók számára biztosított.

Egy intézményhez tartozó minden szervezeti egységhez külön szükséges konfigurálni az alkalmazást a felületen. 

A miniHIS webes felület (vékony kliens alkalmazás), így internet böngészőből elérhető! Használata során a felhasználónak nem kell a saját gépén kliens programot telepíteni, eltérően a legtöbb medikai rendszer működésétől. Ezáltal megfelelő internet birtokában bárhol használható. Használatához megfelelő jogosultság beállítása szükséges:

Megfelelő jogosultság és szerepkör birtokában a miniHIS rendszerbe történő első belépés során egy rövid regisztráció szükséges:

 

https://minihis.eeszt.gov.hu/kozp-alk-keszlet/#/

 

További segítség a miniHIS alkalmazás használatához az alábbi dokumentumokban található:

 

További segítség az eDOC modul használatához az alábbi dokumentumokban található: 

 

Amennyiben a miniHIS használatában problémát észlel, kérjük, a minihis.eeszt@eszfk.hu e-mail címre írja meg

  • a nevét,
  • a telefonszámát és
  • a probléma okát, rövid leírását.

Szakértő kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot, és a jelzett probléma megoldásában telefonos és távsegítség támogatást nyújtanak.