EESZT Oktatások

Az EESZT használatának elméleti és gyakorlati oktatása 2018/19-es tanévben indult az egyetemeken. Azóta pedig megjelenik a Semmelweis Egyetem, Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem általános orvostudományi, fogorvosi és gyógyszerésztudományi karain is. További karok bevonása is folyamatosan történik.


Az EESZT üzemeltetője 2020 óta akkreditált tanfolyamokat is hirdet.

Elsőként az egészségügyi szakdolgozók részére szabadon választható eLearning ill. távoktatási formában tartott akkreditált továbbképzések kerültek meghirdetésre. A képzéseken használt  tananyagok modern technológiával és szemléletmóddal kerülnek átadásra a hallgatóságnak. A tanfolyam során a résztvevők betekintést nyernek az EESZT moduljainak működésébe, majd a saját szakmacsoportjukra szabott funkciókkal is megismerkednek. A távoktatási képzések során az előadók törekednek az interakcióra és az adott szakmára jellemző gyakorlati példákkal egészítik ki a tananyagot. A tanfolyamokra való felhívásokat ezen a linken találja: https://kepzes.office.eeszt.gov.hu/

A szakdolgozói továbbképzések mellett az OFTEX és GYOFTEX portálon orvosoknak és gyógyszerészeknek szóló akkreditált tanfolyam is elindult 2021-ben.
 


Az EESZT fejlesztéseivel egyidejűleg megvalósult az oktatottak körének kibővítése és a középfokú szakképzésben is megjelent az EESZT, mint tananyag. Ennek eredményeképpen 2021 óta több sikeres oktatás is megvalósult a pedagógusok részére, hogy általuk az egészségügyi szakképző intézmények tanulói is részesüljenek EESZT-oktatásban. A diákok a 9. évfolyam első félévében ismerkedhetnek meg a rendszerrel. Az EESZT üzemeltetője az eLearning tananyag és az egy napos online képzés mellett tanári kézikönyvet, az órák megtartásához segédanyagként használható prezentáció-vázlatot és az órák megvalósítását támogató interaktív feladatjavaslatokat állított össze a pedagógusok részére. A folyamatosan induló online képzésekre itt lehet jelentkezni: Regisztrációs tábla

 

További információért vagy kérdés esetén kérjük, keresse bizalommal az ESZFK Ügyfélszolgálat kollégáit az alábbi elérhetőségeink bármelyikén: +36 1 920 1050 vagy a kepzes@eszfk.hu e-mail címen.