Felhasználók oktatása

Az EESZT használatának elméleti és gyakorlati oktatása a 2018/2019-es tanévben indult, négy magyar orvosi egyetem Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi és Gyógyszerésztudományi Karán, külön szervezett eseményként. Mára már az Egészségtudományi karok órarendjébe is bekerült az EESZT elméleti és gyakorlati oktatása.
 

Az EESZT megtalálható a szakdolgozóknak, orvosoknak és gyógyszerészeknek szóló továbbképzési portálokon is.
 

Az EESZT üzemeltetője folyamatosan hirdet akkreditált továbbképzéseket az egészségügyi szakdolgozók részére is. 2020 óta szabadon választható formában, eLearning ill. távoktatási formában, szakmacsoportonként meghirdetett akkreditált továbbképzések közül választhatnak az érdeklődők. A tananyagok modern technológiával és szemléletmóddal kerülnek átadásra a hallgatóságnak. A tanfolyam során a résztvevők betekintést nyernek az EESZT moduljainak működésébe, majd a saját szakmacsoportjukra szabottan az egyes funkciókkal is megismerkednek. A távoktatási képzések során az előadók törekednek az interakcióra és az adott szakmára jellemző gyakorlati példákkal egészítik ki a tananyagot. A képzésekre való felhívások a https://e-egeszsegugy.gov.hu/szakdolgozoi-akkreditalt-kepzes oldalon érhetőek el.
 

A szakdolgozói akkreditált továbbképzések mellett 2021 óta már orvosok és gyógyszerészek számára is elérhetővé vált az OFTEX és GYOFTEX portálokon akkreditált „EESZT általános bemutatása” tanfolyam, amelyre a https://www.oftex.hu illetve a https://www.gyoftex.hu linken keresztül lehet jelentkezni.A Felhasználói alapképzés egy eLearning formában elérhető két tananyagból és ellenőrző tesztkérdésből álló kurzus, melyhez letölthető oktatási segédlet is tartozik. Ez nem pontszerző továbbképzés, de elvégzése kötelező az EESZT rendszer használatához.
 
Az EESZT fejlesztéseivel egyidejűleg megvalósult az oktatottak körének kibővítése és a középfokú szakképzésben is megjelent az EESZT, mint tananyag. Ennek eredményeképpen már több sikeres oktatás is megvalósult a pedagógusok részére, hogy a segítségükkel az egészségügyi szakképző intézmények tanulói is részesülhessenek EESZT-oktatásban. A diákok a 9. ill. 13. évfolyam első félévében ismerkedhetnek meg a rendszerrel. Az EESZT üzemeltetője mindent megtett, hogy elősegítse a rendszer megismertetését a középfokú képzőhelyeken. Az oktatáson kívül tanári kézikönyvet, prezentáció-vázlatot és az órák megvalósítását támogató interaktív feladatjavaslatokat állított össze a pedagógusok részére.


További információért vagy kérdés esetén kérjük, keresse bizalommal az ESZFK Ügyfélszolgálat kollégáit az alábbi elérhetőségeink bármelyikén: +36 1 920 1050 vagy a kepzes@eszfk.hu e-mail címen.