Lakossági és ágazati portál karbantartás

Ezúton értesítjük, hogy a Lakossági és az Ágazati portál felületén június 25-én 19 órától 24 óráig karbantartást végzünk, ezért ebben az időszakban a portálfelületek korlátozottan lesznek elérhetőek.

A betegellátás menetét a karbantartás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben a portálszolgáltatásainkat kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza a www.eeszt.gov.hu és a portal.eeszt.gov.hu oldalra később.

 

Megértését és türelmét köszönjük!

 

EESZT Üzemeltetés

Fontos kérdésekre adtunk válaszokat

A HáziPatika.com mindenkit érintő és érdeklő kérdéseire adtunk válaszokat.

Mindenkit érintő és érdeklő fontos kérdéseket tett fel nekünk a HáziPatika.com szerkesztősége. Ezekben olyan témákat érintettek, mint az e-recept, a magán szolgáltatók csatlakozása, az EESZT-be került betegadatok biztonsága és lekérdezhetősége,TAJ kártya és személyigazolvány problémaköre. 

Ha Ön is szeretné megismerni a válaszokat, OLVASSA EL A CIKKETT ITT>>>

Segít a 1818 Kormányzati Ügyfélvonal

Hívható a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonal az EESZT csatlakozással kapcsolatos támogatásért.

A 1818-as számon hívható Kormányzati Ügyfélvonal munkatársai, a nap 24 órájában támogatják az EESZT-csatlakozás kapcsán érdeklődőket.

Munkaidőben főként az eSzemélyi igazolványokkal, azok beszerzésével és aktiválásával, valamint az eSzig Kliensek telepítésével kapcsolatos témákban várják a felhasználók hívásait.

Munkaidőn kívül, amikor az EESZT Kontakt Center munkatársai nem tudnak segíteni az érdeklődőknek, a csatlakozás menetében elakadt felhasználók nyugodtan hívhatják a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalat.

Műszaki támogatás érdekében azonban továbbra is e-mailben várjuk jelentkezésüket a csatlakozas.eeszt@aeek.hu címen, megadva telefonszámukat és megjelölve azt az időszakot, amikor IT munkatársaink kereshetik Önöket!

EESZT: Így kell vizsgázni az orvosoknak

Az EESZT fenntartója olyan képzési felületet biztosít, mely könnyen és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a legfontosabb alapismereteket, írja a Medical Online cikke.

A Medical Online cikke részletesen ír a https://eeszt.aeek.hu oldalon elérhető EESZT képzésről. A Felhasználói Tájékoztató megismerése feltétele annak, hogy a felhasználók aktiválhassák magukat a rendszerben. Ezért az e-learning képzésben megismerhető tájékoztatás és a letölthető oktatási segédlet átolvasása után egy 10 kérdéses tesztsor segítségével kerül leellenőrzésre a megszerzett tudás.

Olvassa el a teljes cikket ITT >>

Fontos információk az eSzemélyi Klienssel kapcsolatban

Amennyiben az EESZT-vel, valamint az eSzemélyi Klienssel kapcsolatban kérdése lenne, írjon a helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címre, vagy hívjon minket a +36 1 920 1050-es számon (H-CS: 8:00-16:30 és P: 8:00-14:00).

A honlapon korábban megtalálható, eSzemélyi Kleins felhasználói kézikönyvben és telepítési útmutatóban, a láblécnél tévesen került feltüntetésre a Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkárságának elérhetősége. Tájékoztatjuk, hogy itt NEM tudnak információval szolgálni az EESZT-vel kapcsolatban!

Kérjük, hogy ezen elérhetőségeket ne használja az EESZT-vel, valamint az eSzemélyi Klienssel kapcsolatos kérdéseik felvetésére!


Amennyiben az EESZT-vel, valamint az eSzemélyi Klienssel kapcsolatban kérdése lenne, írjon a helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címre, vagy hívjon minket a +36 1 920 1050-es számon (H-CS: 8:00-16:30 és P: 8:00-14:00).

EESZT fórumot tartottak a Semmelweis Egyetemen

Fórumot rendezett a Semmelweis Egyetem és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a november elsejétől a közfinanszírozott intézményekben kötelezően működő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) pilot-időszakának tapasztalatairól, valamint az EESZT csatlakozás adminisztratív és technikai lépéseiről.

Fórumot rendezett a Semmelweis Egyetem Informatikai Igazgatósága és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a november elsejétől élesben működő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) országos szinten megvalósult pilot-időszakának tapasztalatairól, valamint az EESZT csatlakozás adminisztratív és technikai lépéseiről.

Az ÁEEK részéről Szabó Bálint, az EESZT fenntartási és üzemeltetési főosztályvezetője, valamit Dr. Horváth Lajos kardiológus főorvos, a Budai Irgalmasrendi Kórház stratégiai igazgatója ismertették a rendszer fő funkcióit és a bevezetés ütemtervét. Beszámoltak a több hónapig tartó, országos szintű pilot-időszak tapasztalatairól, melyek minden tekintetben pozitívak voltak, a legmagasabb szintű adatbiztonsági paraméterekkel rendelkező rendszer megbízhatónak bizonyult.

A teljes cikket ITT olvashatja el >>>

Reflektorfényben az egészségügy: kinek mit kell tennie a közös tér indulásáig?

Az alábbi cikk összefoglalja, hogy a 2017. november 1-jével csatlakozásra kötelezett egészségügyi ellátóknak milyen feladatokat kell addig végrehajtaniuk.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztálya szeptember 8-ai tájékoztató rendezvényén elhangzott EESZT csatlakozási ismertető nyomán született a Medical Online cikke, mely pontosan összefoglalja a csatlakozásra kötelezett intézmények teendőit. Ismerje meg Ön is, hogy milyen lépéseket kell megtenniük az intézményeknek, az orvosoknak és az informatikusoknak

A teljes cikket ITT olvashata el >>