Felhasználói képzés

Minden EESZT felhasználó számára fontos, hogy a legmagasabb biztonsági szinten működő, különösen érzékeny adatokat kezelő rendszer használójaként tájékoztatva legyen a rendszer sajátosságairól. Ezért az EESZT fenntartója olyan képzési felületet biztosít, mely könnyen és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a legfontosabb alapismereteket.

Az https://eeszt.aeek.hu oldalon elérhető EESZT Felhasználói Tájékoztató megismerése feltétele annak, hogy a felhasználók aktiválhassák magukat a rendszerben. Ezért az e-learning képzésben megismerhető tájékoztatás és a letölthető oktatási segédlet átolvasása után egy 10 kérdéses tesztsor segítségével kerül leellenőrzésre a megszerzett tudás. A minél biztosabb tudás érdekében letölthető oktatási segédlet is elérhető a felületen.
A képzést bármilyen tempóban el lehet végezni, megszakítani, és újra belépve folytatni, de 2017. november 1-jéig, az adatszolgáltatási kötelezettség megkezdéséig sikeresen teljesíteni kell azt. A tesztsor kitöltésére 30 perc áll rendelkezésre, legalább 7 jó választ kell adni, sikertelen kitöltés esetén még 2-szer lehet próbálkozni.
Azoknak, akik több helyen is dolgoznak, vagy helyettesítenek, természetesen csak egyszer kell a vizsgát letenniük.
A felületen később elérhetővé válik majd az adott felhasználó által használt intézményi rendszer EESZT-kompatibilis szoftververzióját bemutató felhasználói segédlet is.
A belépéshez minden felhasználó előre beállított felhasználónevet és jelszót kap, melyet az első belépés után meg kell változtatni. Ezzel kapcsolatban minden információt megtalál a https://eeszt.aeek.hu oldalon mielőtt bejelentkezne a felületre.
Sikeres vizsga esetén a csatlakozott intézmény EESZT-felhasználó dolgozója aktiválhatja magát az Ágazati portál felületén, ami szükséges ahhoz, hogy beléphessen a térbe akár az EESZT-kompatibilis medikai rendszeren keresztül, akár a webes felületen.