Ugrás a tartalomhoz

Ágazati portál és modulok

Az egészségügyi ágazat számára létrehozott portálfelület, melyet kizárólag szakmai felhasználók érhetnek el, ők is csak a végzettségüknek és intézményi szerepkörükhöz rendelt jogosultságaiknak megfelelő tartalommal. A belépéshez egyedi azonosító szükséges. Az EESZT szolgáltatásait vagy az ágazati portálon, vagy a rendszerhez csatlakozó saját, intézményi informatikai rendszerükön keresztül használhatják.

Az e-egészségügyi szolgáltatások biztosítják a magyar egészségügyi ellátók számára, hogy a betegadatok egységes elérésével minden ellátási szinten, a megfelelő információk birtokában a lehető leghatékonyabb kezelést, ellátást kapják a betegek. Az EESZT szolgáltatásait minden ellátó a megszokott informatikai rendszerén keresztül használja, vagy szükség esetén a kizárólag szakmai felhasználók által elérhető ágazati portál felületén.

Az ágazati portál publikálja a közhiteles törzsadatokat is, amelyek történeti sorrendben, verziókezeléssel és időpecséttel megjelölve, akár hitelesítési dokumentummal együtt tölthetőek le.

A digitális önrendelkezés keretében minden ellátottnak lehetősége nyílik, hogy bármely kormányablak ügyintézőjénél ugyanazokat az önrendelkezési szolgáltatásokat vegye igénybe, mint amiket ügyfélkapus regisztrációval a Lakossági portálfelületen tehetne meg. Ezért a kormányablak ügyintézői számára az Ágazati portálon keresztül van lehetőségük ezeket a rendelkezéseket érvényesíteni az ügyfelük számára, aki személyazonosító okmánnyal (Személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) és TAJ kártyával vagy e-személyi igazolvánnyal igazolta személyi azonosságát és érvényes társadalombiztosítási azonosító jelét.